استخاره واژه ای است که از نظر لغوی به معنای خیر خواهی از خداوند متعال می باشد، این واژه در آیات قرآن بار ها تکرار شده است. لازم به ذکر است واژه ی استخاره پیرو معنایی که دارد، به عملی گفته می شود که مومن به طرق مختلفی از خداوند طلب کمک و خیر خواهی می کند.
این عمل به روش های مختلفی اعم از استخاره با قرآن، با تسبیح و … انجام می گیرد و به گونه ای است که نتیجتاً دارای پیام هایی به صورت خوب، بد و یا در بعضی مواقع میانه می باشد. یعنی کسی که به استخاره پناه می برد باید بر اساس نتیجه ی آن تصمیم گیری کند، در واقع استخاره در نشان دادن راه صحیح بسیار کارساز و کارآمد است.
اما لازم به تاکید است برای انجام این کار آداب و شرایط خاصی وجود دارد که باید رعایت شوند و می بایست قبل از هر اقدامی در این راستا در مورد آن ها بدانید. گفتنیست در ادامه به مهم ترین موارد اشاره کرده ایم.
شروطی که در انجام استخاره باید رعایت کنید:
- زمانی باید سراغ استخاره بروید که تمام جوانب مسئله ی مورد نظر را بررسی کرده اید، یعنی مسئله را به خوبی کنکاش کرده و با دیگران درباره آن مشورت نموده اید اما نهایتاً با یک دوراهی مواجه شده اید که نسبت به تشخیص انتخاب صحیح آگاه نیستید. پس استخاره عملی است که نباید در هر لحظه و برای هر اموری به آن مراجعه کنید مگر در مواقعی که دچار تردید شده و چاره ای جزء این کار ندارید.
- از تکرار در استخاره به شدت خودداری کنید، چرا که فقط و فقط نتیجه ی اول معتبر است و دفعات بعدی نامعتبر محسوب می شوند. بعضاً افراد برای دستیابی به نتیجه ی دلخواه خود چندین استخاره می کنند که این کار کاملاً بی ثمر، نادرست و نامعتبر است.
- توجه داشته باشید استخاره به هیچ عنوان به معنای پیش گویی نیست و در مورد آینده چیزی نمی گوید.
- در امور خیری که بررسی های لازم در مورد آن انجام شده و هیچ مشکلی ندارد نیازی به استخاره نیست، فلذا این کار تنها برای اموری است که در آن دچار تحیر شده اید.
- استخاره برای اموری که در احکام اسلام ذکر شده اند و تمام مسائل مربوط به آن ها آمده است به هیچ وجه جایز نیست، اموری مثل غیبت کردن یا نکردن، نحوه ی وضو گرفتن و … که همگی در قرآن و روایات به عینه آمده اند.
- استخاره گرفتن برای دیگران صحیح نیست و کسی که خود دچار تردید و تحیر شده است باید شخصاً اقدام به انجام این کار نماید. همچنین گفتنیست نتیجه هر چه شد، نباید از طرف صاحب نیت به کسی تحمیل شود.
- با این که شرط و اجباری برای عمل به نتیجه ی استخاره در هیچ مرجعی نیامده است اما بهتر است خلاف آن عمل نکنید، چرا که این کار به منزله ی مشورت گرفتن از خداوند متعال می باشد و سخنان خداوند قطعاً ثمر بخش هستند.
- شما میتوانید برای گرفتن استخاره به سایت https://farsifal.ir/%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%ae%d8%a7%d8%b1%d9%87/ مراجعه کنید.
استخاره با قرآن چه آدابی دارد؟
استخاره با قرآن یکی از متداول ترین روش هایی است که از آداب مجزایی برخوردار است. نحوه ی انجام این روش به صورتی می باشد که صفحه ای از قرآن کریم به صورت اتفاقی گشوده شده و بنا بر پیام اولین جمله از صفحه ی سمت راست، نتیجه مشخص می شود.
در واقع اگر در این جمله صحبت از خیر و اعمال نیک شده باشد، نتیجه خوب ولی اگر در مورد نهی از اعمال نادرست و امثال آن باش نتیجه بد است. البته گفتنیست در بعضی مواقع نتیجه می تواند میانه باشد.
نقلی از امام صادق (ع) به جای مانده که می گوید پیش از رجوع به قرآن برای استخاره بهتر است سه مرتبه سوره ی اخلاص و صلوات گفته شود، سپس نیت کرده و استخاره انجام گیرد؛ در استخاره گرفتن بهتر این است که پاک و منزه بوده و به سمت قبله باشید.
استخاره آنلاین
یکی از روش های انجام استخاره با قرآن که این روز ها رواج بالایی دارد، استخاره آنلاین در فارسی فال است. در مورد این روش همواره ابهامات متعددی وجود دارد و برخی از افراد در مورد اعتبار آن دچار شک و تردید هستند.
گفتنیست بنا به گفته ی بزرگانی چون آیت الله خامنه ای، آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله صافی گلپایگانی انجام استخاره به صورت آنلاین به شرطی که مطابق با اصول درست انجام گیرد، کاملاً صحیح و معتبر است، پس هیچ ابهامی در این رابطه وارد نیست.